white nosed coati
White-nosed Coati ©www.nhptv.org

Order Carnivora

Family Procyonidae

Genus Nasua

Scientific Name

Nasua narica

Other Names

Coatimundi, pizote, antoon

Thumbnail Description

They are quiet intelligent animals.

Coati is active by day.

Size & Weight

Adults:

TOTAL-LENGTH: 110 cm (43 in)

WEIGHT: 4–6 kg (8.8–13.2 lb)

Habitat

Dry, moist forests; elevation 3,000 m (9,800 ft)

Distribution

Southeastern Arizona, New Mexico, Mexico, Central America, northwestern Colombia, Panama

Diet

Small vertebrates, fruits, carrion, insects, snakes, eggs

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Boas, raptors, hunting cats, Tayras

Sounds

Unknown

Group Size

Unknown

Behavior

Solitary

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleCommon Raccoon
Next articleFlorida Black Bear