white-flippered penguin
White-flippered penguin

Order Sphenisciformes

Family Spheniscidae

Genus Eudyptula

Class Aves

Scientific Name

Eudyptula minor albosignata

Thumbnail Description

  • Unique among its behavior is that white-flippered penguins are almost entirely nocturnal.
  • They may travel as much as 75 km (47 mi) offshore.

Size & Weight

HEIGHT: 30 cm (12 in)

WEIGHT: 1.5 kg (3.3 lb)

Habitat

Rock jumbles, headlands, caves

Range

Canterbury (New Zealand)

Diet

Pilchards, anchovies, cephalopods, crustaceans

Number of Eggs

Unknown

Breeding Season

July – December

Incubation Period

Unknown

Fledging Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

3,750

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Endangered