White-faced Saki
White-faced Saki ©primatefacts.tumblr.com

Order Primates

Family Pitheciidae

Scientific Name

Pithecia pithecia

Other Names

Flying jack, Guianan saki, golden-faced saki

Thumbnail Description

They live in small multi-female groups, and forage in the lower to middle canopy and rarely on the ground

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 13.2–13.8 in (335–350 mm)

WEIGHT: 27.5–88.2 oz (779–2,500 g)

TAIL: 13.5–17.5 in (342–445 mm)

Habitat

Primary and secondary forests, tropical dry forests, gallery forests, savanna forests, palm swamps

Distribution

Guiana Shield forests, Amazon River, Rios Negro, Orinoco

Diet

Seeds, Fruit, seeds, flowers, leaves, invertebrates

Reproduction

Unknown

Breeding Months

December to April

Sexual Maturity

24 – 36 months

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleCaquetá Titi
Next articleMonk Saki