western purple-faced langur
western purple-faced langur ©www.wikiwand.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Semnopithecus vetulus nestor

Other Names

North lowland wetzone purple-faced langur

Thumbnail Description

They spend large amount of time on the ground which is why they often fall prey to domestic dogs and cats.

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 48 and 67 centimeters (19 and 26 in)

WEIGHT: (Males) .5 kilograms (19 lb) (Females) 7.8 kilograms (17 lb)

TAIL: 59 to 85 centimeters (23 to 33 in)

Habitat

Forests

Distribution

Sri Lanka (Colombo)

Diet

Leaves, fruits

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Critically Endangered

Advertisements
SHARE
Previous articleBonobo
Next articleTonkin Snub-nosed Monkey