Western Marsh Harrier
Western Marsh Harrier ©voices.nationalgeographic.com

Order Accipitriformes

Family Accipitridae

Genus Circus

Scientific Name

Circus aeruginosus

Other Names

Eurasian marsh harrier

Size & Weight

TOTAL-LENGTH: 43 to 54 cm (17 to 21 in)

WEIGHT: (males) 400 to 650 g (14 to 23 oz) (females) 500 to 800 g (18 to 28 oz)

WINGSPAN: 115 to 130 cm (45 to 51 in)

Habitat

Farmland, grasslands,

Range

Europe, northwestern Africa (Great Lakes, Nile basin, Central Asia (China, Mongolia, Lake Baikal, Siberia), northern Middle East (Turkey, Iraq, Iran), Morocco, Algeria, Tunisia

Diet

Small mammals, small birds, insects, reptiles, frogs

Number of Eggs

3 – 8 eggs

Breeding Season

Mid-March – early-May

Incubation Period

31 – 38 days

Fledging Period

35 – 40 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Diurnal, territorial

Conservation Status

Least Concern

A