Western Hoolock Gibbon
Western Hoolock Gibbon ©www.prcfoundation.org

Order Primates

Family Hylobatidae

Scientific Name

Hoolock hoolock

Thumbnail Description

They important seed dispersers

Size & Weight

Unknown

Habitat

Contiguous canopy, broad-leaved, wet evergreen, semi-evergreen forests dipterocarpus

Distribution

Assam, Bangladesh, Myanmar

Diet

Ripe fruits, flowers, leaves, shoots, insects

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

5,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered

SHARE
Previous articleKloss’s Gibbon
Next articleSiamang