Ugandan Red Colobus
Ugandan Red Colobus ©www.123rf.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Procolobus tephrosceles

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: (Males) 10.5 kg (Females) 7 kg

Habitat

Moist evergreen tropical forest

Distribution

Kibale National Park (Uganda), Lake Victoria (Tanzania)

Diet

Unknown

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

5 – 6 months

Sexual Maturity

(Males) 5 years

(Females) 4 – 5 years

Population

17,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Common chimpanzee, crowned eagle

Sounds

Unknown

Groups

3 – 40 members (85 max.)

Behavior

Unknown

Conservation Status

Endangered