saOrder Diprotodontia

Family Macropodidae

Scientific Name

Wallabia bicolor

Other Names

Black wallaby, black-tailed wallaby, fern wallaby, black pademelon, stinker, black stinker

Size and Weight

Adults:

(MALES)

HEAD-BODY-LENGTH: 76 cm (30 in)

WEIGHT: 17 kg (37 lb)

TAIL: 76 cm (30 in)

(FEMALES)

HEAD-BODY-LENGTH: 70 cm (27.5 in)

WEIGHT: 13 kg (29 lb)

TAIL: 70 cm (27.5 in)

Habitat

Forests, woodlands, thick grass, ferns, Brigalow scrub

Distribution

Southeastern South Australia, south-eastern Victoria

Diet

Shrubs, pasture, agricultural crops, native vegetation, exotic vegetation, brackens, hemlock, lantana

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Joey

Home Range

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Clucking

Behavior

Solitary

Conservation Status

Least Concern