Superagui Lion Tamarin
Superagui Lion Tamarin ©www.ipe.org.br

Order Primates

Family Callitrichidae

Scientific Name

Leontopithecus caissara

Other Names

Black-faced lion tamarin, Superagüi lion tamarin

Thumbnail Description

They are thought to supplement parts of their diet with mushrooms during the dry season

Size & Weight

Unknown

Habitat

Swampy, inundated secondary forest; elevation 40 m (130 ft)

Distribution

Southeastern Brazil

Diet

Nectar, small fruits, spiders, snails, bromeliads leaves

Reproduction

2 litters

Sexual Maturity

Unknown

Population

400

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

106 ha

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Live in groups of 2 – 8 individuals

Conservation Status

Critically Endangered