Sunda Stink Badger
Sunda Stink Badger ©www.pinterest.com

Order Carnivora

Family Mephitidae

Scientific Name

Mydaus javanensis

Other Names

Javan stink badger, teledu, Malay stink badger, Indonesian stink badger

Thumbnail Description

Stink badgers have an anal scent gland that secretes a foul-smelling substance, which it sprays up to 15 cm (5.9 in).

At midday, the animal sleeps in short burrows, less than 60 cm (24 in) in length.

Size & Weight

Adults:

TOTAL-LENGTH: 37 to 52 cm (15 to 20 in)

WEIGHT: 1.3 to 3.6 kg (2.9 to 7.9 lb)

TAIL: 3.6 cm (1.4 in)

Habitat

Unknown

Distribution

Java, Sumatra, Borneo, northern Natuna Islands; elevation 2,000 m (6,600 ft)

Diet

Invertebrates, eggs, carrion

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Kits

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Nocturnal, Solitary

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleStriped Skunk
Next articlePalawan Stink Badger