Sunda Stink Badger ©news.mongabay.com

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mydaus javanensis

Other Names

Javan stink badger, teledu, Malay stink badger, Indonesian stink badger

Thumbnail Description

During the day, they sleep in short burrows, less than 60 cm (24 in) in length

Size and Weight

Adults:

TOTAL-LENGTH: 37 to 52 cm (15 to 20 in)

WEIGHT: 1.3 to 3.6 kg (2.9 to 7.9 lb)

TAIL: 3.6 cm (1.4 in)

Habitat

Forest edges or areas of secondary forest; altitude 2,000 m (6,600 ft)

Distribution

Indonesia, Malaysia

Diet

Omnivorous; eggs, carrion, invertebrates

Reproduction

2 – 3

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Cubs

Home Range

Unknown

Speed

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern