Wild Stump-tailed macaque, Macaca arctoides.
Wild Stump-tailed macaque ©thailandwildlife.photoshelter.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Macaca arctoides

Other Names

Bear macaque

Thumbnail Description

They usually travel on the ground, as it is not very agile in trees

Size & Weight

Adults:

(Males)

BODY-LENGTH: 51.7 – 65 cm

WEIGHT: 9.7-10.2 kg

(Females)

BODY-LENGTH: 48.5 – 58.5 cm

WEIGHT: 7.5 – 9.1 kg

Habitat

Subtropical, tropical broadleaf evergreen forests

Distribution

Assam and Meghalaya, eastern Aruanchal Pradesh, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura

Diet

Freshwater crabs, frogs, bird eggs, insects

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

36 – 56 members

Behavior

Terrestrial, diurnal

Conservation Status

Vulnerable