Steppe Polecat ©www.lhnet.org
Steppe Polecat ©www.lhnet.org

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mustela eversmanii

Thumbnail Description

In winter, the steppe polecat is more active, and will move 12–18 km a day

Size and Weight

Adults:

BODY-LENGTH: 320–562 mm

WEIGHT: (males) 2,050 g (females) 1,350 g

TAIL: (males) 80–183 mm (females) 290–520 mm

Newborns:

LENGTH: 6.5 – 7.0 cm

WEIGHT: 4.5 g

Habitat

Steppe ravines

Distribution

Central and Eastern Europe, southern Russia, northern Georgia, Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan to Mongolia, northern, western China

Diet

Pikas, marmots, fish, carrion, hamsters, water voles

Reproduction

3 – 6 (18 max.)

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Kits

Speed

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Solitary

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleStoat
Next articleEuropean Polecat