whaleOrder Cetacea

Family Phocoenidae

Scientific Name

Phocoena dioptrica

Thumbnail Description

They are good swimmers but are extremely shy

Size and Weight

LENGTH: 4.9–6.6 ft (1.5–2.0 m)

WEIGHT: 60–84 kg (130-185 lbs)

Habitat

Cold, open oceanic waters

Distribution

Brazil, Falkland Islands, South Georgia, Tasmania, Australia, Heard Island, Auckland Islands

Diet

Anchovy, small crustaceans, octopus, shrimp, molluscs, stomatopods

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Form groups of 1 – 25 individuals

Conservation Status

Data Deficient