www.dpz.eu ©Southern Woolly Lemur
www.dpz.eu ©Southern Woolly Lemur

Order Primates

Family Indriidae

Scientific Name

Avahi meridionalis

Other Names

Southern avahi

Thumbnail Description

Males can have larger home range and cover longer daily distances than females

Size & Weight

HEAD-BODY-LENGTH: (females) 27 cm (11 in) (males) 25 cm (9.8 in)

WEIGHT: 1.2 kg (2.6 lb)

Habitat

Littoral forests, Mandena forest

Distribution

Sainte Luce

Diet

Leaves, buds, flowers,

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

2.2 to 3.5 ha

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Form groups of 2 – 5 individuals

Conservation Status

Endangered