Southern White-faced Owl

478
Southern White-faced Owl
Southern White-faced Owl

Order Strigiformes

Family Strigidae

Genus Ptilopsis

Scientific Name

Ptilopsis granti

Size & Weight

BODY-LENGTH: 22–28 cm (8.7–11.0 in)

WEIGHT: 185–220 grams (6.5–7.8 oz)

Habitat

Savanna, dry woodland

Range

Gabon, southern Kenya, northern South Africa, Namibia

Diet

Invertebrates, small mammals, reptiles, birds

Number of Eggs

2 – 3 eggs

Fledging Period

30 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Bubbling hoots

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleShort-toed Snake Eagle
Next articleSteppe Eagle