whaleOrder Carnivora

Family Otariidae

Scientific Name

Arctocephalus australis

Other Names

Southern Fur Seal

Thumbnail Description

The largest population of seals is in Uruguay

Size and Weight

Adults:

LENGTH: (males) 1.9 m and 120–160; (females) 1.4 m

WEIGHT: (males) 200 kg; (females) 40 – 50 kg

Newborns:

LENGTH: 60 – 65 cm

WEIGHT: 3.5 – 5.5 kg

Habitat

Neotropical ocean coasts

Distribution

Argentina, Brazil, Chile, Falkland Islands (Malvinas), Peru, Uruguay

Diet

Carnivores: Anchoveta, weakfish, cutlassfish, anchovy, cephalopods, lamellibranchs, gastropods, sardines, mackerel, hakes, lobster krill

Reproduction

Unknown

Population

250,000 – 300,000

Lifespan

Unknown

Baby Name

Pups

Speed

Unknown

Sounds

Bark, whimper, growl

Behavior

Terrestrial species

Conservation Status

Least Concern