Sooty Mangabey
Sooty Mangabey ©pin.primate.wisc.edu

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Cercocebus atys

Other Names

White-crowned, white-naped, white-collared mangabey

Size & Weight

Unknown

Habitat

Flooded, dry, swamp, mangrove, gallery forests

Distribution

Senegal, Ghana

Diet

Fruits, seeds, small animals

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troop

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

4 – 12 individuals (up to 95)

Behavior

Diurnal, terrestrial

Conservation Status

Vulnerable

SHARE
Previous articleGelada
Next articleCollared Mangabey