Snares Penguin
Snares Penguin

Order Sphenisciformes

Family Spheniscidae

Genus Eudyptes

Class Aves

Scientific Name

Eudyptes robustus

Other Names

Snares crested penguin, Snares Islands penguin

Thumbnail Description

The penguin is capable to produce a large variety of vocal noises.

Snares Penguin
Snares Penguins ©www.barraimaging.com.au

Size & Weight

BODY-LENGTH: 50–70 cm (20–28 in)

WEIGHT: 2.5–4 kg (5.5-8.8 lbs)

Habitat

Unknown

Range

New Zealand

Diet

Nyctiphanes australis, small fish, cephalopods

Number of Eggs

1 – 2 eggs

Snares Penguin
Snares Penguin’s chicks ©nzbirdsonline.org.nz

Breeding Season

September – January

Incubation Period

31–37 days

Fledging Period

77 days

Diving

20 – 40 meters

Sexual Maturity

5 – 9 years

Population

25,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Sea lions, skuas, leopard seals, petrels

Sounds

Hisses

Behavior

Unknown

Conservation Status

Vulnerable