Silky cuscus ©superforest.org
Silky cuscus ©superforest.org

Order Diprotodontia

Family Phalangeridae

Scientific Name

Phalanger sericeus

Thumbnail Description

Compact body, small ears, and long, thick fur

Size and Weight

Unknown

Habitat

Central mountains; elevation 4,920 ft (1,500 m)

Distribution

New Guinea, Indonesia, Papua New Guinea

Diet

Fruits, leaves, insects

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal, solitary, terrestrial

Conservation Status

Least Concern