© blog.londolozi.com
© blog.londolozi.com

Order Carnivora

Family Canidae

Scientific Name

Canis adustus

Thumbnail Description

It is the least aggressive of the jackals, rarely preying on large mammals

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 69 to 81 cm (27 to 32 in)

TAIL: 30 to 41 cm (12 to 16 in)

WEIGHT: 6.5 to 14 kg (14 to 31 lb)

SHOULDER HEIGHT: 35 to 50 cm (14 to 20 in)

Habitat

Open plains, woodland, scrub areas

Distribution

Central, southern Africa

Diet

Omnivores; invertebrates, springhare

Reproduction

3 – 6

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Joey

Speed

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Solitary, groups of 7 individuals

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleGolden Jackal
Next articleBlack-backed Jackal