Siberian Weasel ©www.yophotographer.com
Siberian Weasel ©www.yophotographer.com

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mustela sibirica

Other Names

Kolonok, kolinsky

Thumbnail Description

They dig burrows which are 0.6-4.2 m and 0.2-1.3 m deep

Size and Weight

Adults:

BODY-LENGTH: (males) 28–39 cm (females) 25 – 30.5 cm

TAIL: (males) 15.5–21 cm (females) 13.3 – 16.4 cm

WEIGHT: (males) 650 – 820 g (females) 360 – 430 g

Habitat

Forest areas, open areas

Distribution

Northern Myanmar, Laos, North Korea, Pakistan, Nepal, India, (Himalayas), Bhutan, Russia, Taiwan, northern Thailand

Diet

Daurian, Alpine pikas, Siberian zokors, chipmunks, muskrats, red squirrels, jerboas, voles, mice

Reproduction

4 – 10

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Kits

Speed

Unknown

Home Range

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Growls

Behavior

Unknown

Conservation Status

Least Concern

A
SHARE
Previous articleMarbled Polecat
Next articleColumbian Weasel