whaleOrder Cetacea

Family Delphinidae

Scientific Name

Delphinus delphis

Thumbnail Description

They typically eat anywhere from 18 to 20 pounds a day

Size and Weight

LENGTH: 5 – 8 feet

WEIGHT: 100 to 136 kilograms

Habitat

Warm, tropical waters

Distribution

Gulf of Corinth (Ionian Sea), Caribbean, Mediterranean Seas, Red Sea, Black Sea

Diet

Herring, pilchard, anchovies, hake, sardines, bonito, sauries, squid, octopus, Atlantic mackerel, sprats

Reproduction

1

Population

 

Lifespan

35 years

Speed

60 km/h

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Form groups 1000s to 100,000s of animals

Conservation Status

Least Concern