Seychelles Kestrel
Seychelles Kestrel ©www.mangoverde.com

Order Falconiformes

Family Falconidae

Genus Falco

Scientific Name

Falco araea

Other Names

katiti

Thumbnail Description

It is the smallest of the kestrels.

It is the smallest bird of prey.

Size & Weight

BODY-LENGTH: 18–23 cm

WINGSPAN: 40–45 cm

Habitat

Forest, scrub, farmland, rock faces

Range

Africa

Diet

Green day geckos, skinks, frogs, insects, rats

Number of Eggs

2 – 3 eggs

Breeding Season

August to October

Incubation Period

28–31 days

Fledging Period

35–42 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

800

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

40 ha

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Vulnerable

SHARE
Previous articleSaker Falcon
Next articleShelley’s Eagle-owl