Sanford's Brown Lemur ©www.pbase.com
Sanford’s Brown Lemur ©www.pbase.com

Order Primates

Family Lemuridae

Scientific Name

Eulemur sanfordi

Other Names

Sanford’s lemur

Thumbnail Description

In Ankarana it appears to favor secondary forest and is active at both day and night

Size and Weight

HEAD-BODY-LENGTH: 38 – 40 cm

TAIL: 50 – 55 cm

WEIGHT: 1.8 – 1.9 kg (about 3 – 5 lbs)

Habitat

Tropical moist, dry lowland, montane forests; elevations 1,400 m

Distribution

Northern Madagascar (Ankarana, Analamerana)

Diet

Buds, young leaves, flowers, centipedes, millipedes spiders

Reproduction

1

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

14 ha

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Form groups 3 – 15 individuals

Conservation Status

Endangered

SHARE
Previous articleRed Lemur
Next articleLac Alaotra Bamboo Lemur