Rufous Spiny Bandicoot
Rufous Spiny Bandicoot ©www.admc.hct.ac.ae

Order Peramelemorphia

Family Peramelidae

Scientific Name

Echymipera rufescens

Other Names

Long-nosed echymipera, spiny bandicoot, rufescent bandicoot

Thumbnail Description

Possibly uses burrows rather than nests for daytime

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 11.8 – 16.1 in (300–410 mm)

WEIGHT: 17.6 – 70.5 oz (500–2,000 g)

Habitat

Rainforests, disturbed areas, grasslands, mesophyll vine forest, notophyll vine forest, gallery forest, eucalypt grassy woodland, coastal closed heath, low layered open forest ;elevation 3,940 ft (1,200 m)

Distribution

Northern, eastern, and southern New Guinea, Aru Islands, Kei Islands, Cape York, Australia

Diet

Omnivorous; also eat insects

Reproduction

1 – 3

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Unknown

Speed

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Not Defined