Red-Shanked-Douc-Langur
Red-Shanked-Douc-Langur ©bratescu.photoshelter.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Pygathrix nemaeus

Thumbnail Description

They communicate using facial expressions.

They eat and sleep in the trees of the forest.

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: (males) 61 cm (24 in) (females) 54.5 cm (21.5 in)

WEIGHT: (males) 11 kg (24 lb) (females) 8.44 kilograms (18.6 lb)

TAIL: 55.8–76.2 cm (22.0–30.0 in)

Habitat

Lowland, deciduous, primary, secondary rainforests, mountainous terrain; altitude 2,000 m (6,600 feet)

Distribution

Cambodia, China, Laos, Vietnam

Diet

Figs, buds, petioles, flowers, bamboo shoots, seeds

Reproduction

Unknown

Breeding Season

August to December

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

(Males) 4 – 5 years

(Females) 4 years

Population

Unknown

Lifespan

25 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

4 – 15 members (50 max.)

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Endangered

SHARE
Previous articleHose’s Langur
Next articleGray-shanked Douc