Red-necked Wallaby ©lookandsee.me
Red-necked Wallaby ©lookandsee.me

Order Diprotodontia

Family Macropodidae

Scientific Name

Macropus rufogriseus

Other Names

Bennett’s wallaby

Thumbnail Description

They spend most of the daytime resting

Size and Weight

Adults:

(MALES)

HEAD-BODY-LENGTH: 90 cm (35 in)

WEIGHT: 13.8 to 18.6 kg (30 to 41 lb)

Habitat

Coastal scrub, sclerophyll forest

Distribution

Eastern Australia, Tasmania

Diet

Grasses, roots, tree leaves, weeds

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

9 years

Speed

Unknown

Group Name

Unknown

Home Range

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleWhiptail Wallaby
Next articleRed Kangaroo