Red Kite
Red Kite ©www.ywt.org.uk

Order Accipitriformes

Family Accipitridae

Genus Milvus

Scientific Name

Milvus milvus

Thumbnail Description

When a predator approaches the young kites play dead on the warning of their mother’s signal.

Size & Weight

  • BODY-LENGTH: 60 to 70 cm (24 to 28 in)
  • WEIGHT: (males) 800–1,200 g (28–42 oz) (females) 1,000–1,300 g (35–46 oz)
  • WINGSPAN: 175–179 cm (69–70 in)

Habitat

Broadleaf woodlands, valleys, wetland edges; altitude 800 meters (2,600 ft)

Range

Northwest Africa, Western Palearctic, Finland, Israel, Libya, Gambia, eastern Turkey, northern Morocco, Algeria, Tunisia, southern Sweden, Ukraine

Diet

Mice, voles, shrews, young hares, rabbits, reptiles, amphibians, birds, earthworms,

Breeding Season

Unknown

Incubation Period

Unknown

Nest

HEIGHT: 12–20 m (39–66 ft)

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

19,000 – 25,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Near Threatened

SHARE
Previous articlePygmy Falcon
Next articleRed-footed Falcon