Red-footed Falcon
Red-footed Falcon

Order Falconiformes

Family Falconidae

Genus Falco

Scientific Name

Falco vespertinus

Other Names

Western red-footed falcon

Size & Weight

  • BODY-LENGTH: 28–34 cm (11–13 in)
  • WEIGHT: 155 g (5.5 oz)
  • WINGSPAN: 65–75 cm (26–30 in)

Habitat

Steppe habitats

Range

Africa, North America, Eastern Europe, Central Asia

Diet

Insects, amphibians, reptiles, mammals, birds, great green bush-crickets, spadefoot toads, sand lizards, common vole, bird nestlings

Number of Eggs

Unknown

Nest

HEIGHT: 13–20 m (43–66 ft)

Fledging Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

300,000 – 800,000

Lifespan

13.25 years (wild)

18 years (captivity)

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Diurnal, migratory

Conservation Status

Near Threatened

A
SHARE
Previous articleRed Kite
Next articleRed-necked Falcon