Red-bellied titi
Red-bellied titi ©Fábio N

Order Primates

Family Pitheciidae

Scientific Name

Callicebus moloch

Other Names

Dusky titi

Thumbnail Description

They are the only largely folivorous small monkey

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 13.6–13.7 in (345–348 mm)

WEIGHT: (Males) 850–1,200 g (1.87–2.65 lb) (Females) 700–1,020 g (1.54–2.25 lb)

TAIL: 17.0–17.7 in (432–449 mm)

Habitat

Gallery, swamp, flooded forests, lower canopy levels

Distribution

Amazon River (Brazil)

Diet

Fruits, leaves, insects, spiders, small birds, bird eggs

Reproduction

1 litter

Breeding Months

November–March

Sexual Maturity

30 months

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Least Concern

SHARE
Previous articleBrown Titi
Next articleBarbara Brown’s Titi