pygmy tarsier
pygmy tarsier ┬ęprrs.wanprc.org

Order Primates

Family Tarsiidae

Scientific Name

Tarsius pumilus

Other Names

Mountain tarsier, lesser spectral tarsier

Thumbnail Description

The pygmy tarsier was thought to have become extinct in the early 20th century

They travel in groups after only 23 days

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 95 to 105 mm (about 4 inches)

WEIGHT: 57 grams (2 ounces)

TAIL: 135 to 275 mm

Habitat

Lowland tropical forests

Distribution

Indonesia (central Sulawesi)

Diet

Insectivorous

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Chirping

Behavior

Nocturnal, arboreal

Conservation Status

Data Deficient