Pygmy Mouse Lemur ©www.womansday.com
Pygmy Mouse Lemur ©www.womansday.com

Order Primates

Family Cheirogaleidae

Scientific Name

Microcebus myoxinus

Other Names

Peters’ mouse lemur or dormouse lemur

Thumbnail Description

It is the second smallest of the mouse lemurs

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 12–13 cm (4.7–5.1 in)

WEIGHT: 43–55 g (1.5–1.9 oz)

Habitat

Kirindy forest

Distribution

Western Madagascar

Diet

Unknown

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable