preuss's monkey
preuss’s monkey ¬©laportehighschool.wikispaces.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Cercopithecus preussi

Other Names

Preuss’s guenon

Thumbnail Description

It has darkish skin with a white chin, and adult males have a blue scrotum

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: 10 kg

Habitat

Unknown

Distribution

Eastern Nigeria, western Cameroon, Bioko (Equatorial Guinea)

Diet

Fruits, leaves, insects

Reproduction

1 litter

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

5 months

Sexual Maturity

4 years

Population

Unknown

Lifespan

31 years

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

17 members

Behavior

Diurnal, terrestrial

Conservation Status

Endangered