Andean Night Monkey
Andean Night Monkey ©news.mongabay.com

Order Primates

Family Aotidae

Scientific Name

Aotus miconax

Other Names

Andean night monkey

Thumbnail Description

The main threat facing the Peruvian night monkey is the continued growth of human populations

Size & Weight

Adults:

BODY-LENGTH: 50 cm (20 in)

WEIGHT: 1 kg (2.2 lb)

Habitat

Primary, secondary forest, cloud forest; elevation 900–2,800 m (3,000–9,200 ft)

Distribution

Northern Peru

Diet

Leaf buds, fruits, insects

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Bands, Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

2 – 6 individuals

Behavior

Arboreal, Nocturnal

Conservation Status

Vulnerable