Perrier's Sifaka lemur ©www.flickr.com
Perrier’s Sifaka lemur ©www.flickr.com

Order Primates

Family Indriidae

Scientific Name

Propithecus perrieri

Thumbnail Description

It is considered one of the 25 Most Endangered Primates in the world

Size & Weight

Adults:

TOTAL-LENGTH: 85 to 92 cm

WEIGHT: 3.7 to 6.0 kg

TAIL: 42 – 46 cm

Habitat

Rainforests

Distribution

Northeastern Madagascar (Irodo River, Lokia River)

Diet

Fruit, leaves, flowers, buds, petioles, seeds

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

1 ha

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Form groups of 2 – 6 individuals

Conservation Status

Critically Endangered