Pennants Red Colobus
Pennants Red Colobus ©www.bioko.org

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Procolobus pennantii

Other Names

Bioko Red Colobus

Thumbnail Description

They move through the canopy with agility, leaping from tree to tree

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 53 to 63 cm (21 to 25 in)

WEIGHT: 7 to 10 kg (15 to 22 lb)

TAIL: 60 to 70 cm (24 to 28 in)

Habitat

Wet forests

Distribution

Bioko Island (Equatorial Guinea), Niger River Delta (southern Nigeria)

Diet

Fruits, leaves, seeds, flowers

Reproduction

1 litter

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

5 months

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

25 – 150 ha

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

12 – 80 members

Behavior

Unknown

Conservation Status

Critically Endangered

SHARE
Previous articleMantled Guereza
Next articleOlive Colobus