Panamian Night Monkey
Panamian Night Monkey ©jpmckenna

Order Primates

Family Aotidae

Scientific Name

Aotus zonalis

Other Names

Chocoan night monkey

Thumbnail Description

The Panamanian night monkey typicall walks on all four legs, although it is capable of leaping or running when required

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: (Males) 889 grams (31.4 oz) (Females) 916 grams (32.3 oz)

Habitat

Atlantic lowlands, secondary forest, coffee plantations

Distribution

Panama, Costa Rica, Chocó (Colombia)

Diet

65% fruits, 30% leaves, 5% insects

Reproduction

1 – 2 litters

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Bands, Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Data Deficient