Palawan Stink Badger ©mindromp.org
Palawan Stink Badger ©mindromp.org

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mydaus marchei

Other Names

Pantot

Thumbnail Description

They may travel up to 2 kilometers (1.2 mi) in search of food

Size and Weight

Adults:

TOTAL-LENGTH: 32 to 46 cm (13 to 18 in)

WEIGHT: 0.85 to 2.5 kg (1.9 to 5.5 lb)

TAIL: 1.5 to 4.5 cm (0.59 to 1.77 in)

Habitat

Grasslands, local shrubs, shelter, cultivated areas

Distribution

Philippine (Palawan Island)

Diet

Invertebrates, freshwater crabs, small insects

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Cubs

Home Range

Unknown

Speed

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern