Palawan stink
Palawan stink badger ©tomjunek.photoshelter.com

Order Carnivora

Family Mephitidae

Scientific Name

Mydaus marchei

Other Names

Pantot

Thumbnail Description

They may travel up to 2 kilometers (1.2 mi) in search of food

Size & Weight

Adults:

BODY-LENGTH: 32 to 46 cm (13 to 18 in)

WEIGHT: 0.85 to 2.5 kg (1.9 to 5.5 lb)

TAIL: 1.5 to 4.5 cm (0.59 to 1.77 in)

Habitat

Grasslands, shrubs

Distribution

Western Philippines

Diet

Freshwater crabs, small insects

Reproduction

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Kits

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern