Olive colobus
Olive colobus ©www.arkive.org

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Procolobus verus

Other Names

Green colobus, Van Beneden’s colobus

Thumbnail Description

It is highly cryptic and shy animal

Size & Weight

Weight: (Males) 4.6 kg (Females) 4.1 kg

Habitat

Tall forests, palm forests, swamps

Distribution

Southern Sierra Leone to Nigeria

Diet

Young leaves

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Unknown

Conservation Status

Near Threatened