© Roberts Thomaz
© Roberts Thomaz

Order Didelphimorphia

Family Didelphidae

Scientific Name

Monodelphis brevicaudata

Other Names

Guianan short-tailed opossum

Thumbnail Description

They are active during twilight

Size and Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 11 – 14 cm (4 ¼ – 5 ½ in).

WEIGHT: 67 and 95 g

TAIL: 4.5 – 6.5 cm (1 ¾ – 2 ½ in)

Habitat

Secondary rainforest, plantations, gardens

Distribution

Bolivia, Brazil. French Guyana, Guyana, Surinam, Venezuela

Diet

Seeds, shoots, fruits, carrion, insects including cockroaches, crickets, spiders

Reproduction

4 – 7

Population

Unknown

Lifespan

3.9 years

Baby Name

Unknown

Predators

Owls, coyotes, foxes, bobcats

Speed

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Least Concern