Northern Muriqui
Northern Muriqui ©Bart van Dorp

Order Primates

Family Atelidae

Scientific Name

Brachyteles hypoxanthus

Other Names

Woolly spider monkey

Thumbnail Description

It often hangs upside-down by its prehensile tail while eating

Size & Weight

Unknown

Habitat

Semi-deciduous montane forest

Distribution

Brazil (Rio de Janeiro, Espírito Santo, Minas Gerais, Bahia)

Diet

Leaves, twigs, fruits, flowers

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

500 – 1,000

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

22 – 70 members

Behavior

Aggressive

Conservation Status

Critically Endangered