Nepal Gray Langur
Nepal Gray Langur ©tkogut.zenfolio.com

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Semnopithecus schistaceus

Thumbnail Description

The heaviest langur ever recorded was a male Nepal gray langur

Size & Weight

Adults:

WEIGHT: 26.5 kilograms (58 lb)

Habitat

Forests; altitude 1,500 to 4,000 meters (4,900 to 13,100 ft)

Distribution

Himalayas (Nepal), southwestern China (Tibet), northern India, northern Pakistan, Bhutan Afghanistan

Diet

Leaves

Reproduction

Unknown

Breeding Season

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Groups

Unknown

Behavior

Terrestrial, arboreal

Conservation Status

Least Concern