Myanmar snub-nosed monkey
Myanmar snub-nosed monkey

Order Primates

Family Cercopithecidae

Scientific Name

Rhinopithecus strykeri

Other Names

Burmese snub-nosed monkey

Size & Weight

Adults:

HEAD-BODY-LENGTH: 55.5 centimeters (21.9 in)

TAIL: 78 cm (31 in)

Habitat

Temperate mixed forests; altitude 1,700 to 3,200 m (5,600–10,500 ft)

Distribution

Burma (Myanmar), Lushui County, Yunnan, China, Vietnam

Diet

Unknown

Reproduction

Unknown

Mating Period

Unknown

Gestation Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

260-330

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Troops

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Group Size

Unknown

Behavior

Diurnal, arboreal

Conservation Status

Critically Endangered