Mountain Weasel ©animaldiversity.org
Mountain Weasel ©animaldiversity.org

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mustela altaica

Other Names

Pale weasel, Altai weasel, solongoi

Thumbnail Description

The mountain weasel is capable of climbing, running, and swimming

Size and Weight

Adults:

BODY-LENGTH: (males) 8.5–11 in (220–280 mm) (females) 8.5–10 in (220–250 mm)

WEIGHT: (males) 8–12 oz (230–340 g) (females) 4–8 oz (110–230 g)

TAIL: (males) 4–6 in (100–150 mm) (females) 3.5–5 in (89–127 mm)

Habitat

Rocky tundra, grassy woodlands

Distribution

Kazakhstan, Tibet, Himalayas to Mongolia, northeastern China, southern Siberia, Korea, Russia, Ladakh, India

Diet

Omnivorous; muskrats, rabbits, ground squirrels, voles, small birds, lizards, frogs, fish, pikas, insects

Reproduction

1 – 8

Population

Unknown

Lifespan

10 years

Baby Name

Unknown

Speed

Unknown

Predators

Wolves, foxes

Sounds

Unknown

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Near Threatened

SHARE
Previous articleFeathertail Glider
Next articleStoat