Montagu's Harrier
Montagu’s Harrier ©orientalbirdimages.org

Order Accipitriformes

Family Accipitridae

Genus Circus

Scientific Name

Circus pygargus

Thumbnail Description

It is thought to migrate long distances

Size & Weight

  • BODY-LENGTH: 43–47 cm (17–19 in)
  • WEIGHT: (males) 265 g (9.3 oz) (females) 345 g (12.2 oz)
  • WINGSPAN: 97–115 cm (38–45 in)
  • TAIL: 16–18 cm (6.3–7.1 in)

Habitat

Wetlands, heaths, dunes, shrublands, grasslands, moors; altitude 1,500 m (4,900 ft)

Range

Western Palearctic, Portugal, Morocco, northern Africa, Ireland, France, Belarus, Poland, Spain

Diet

Rodents, small birds, reptiles, bird eggs, large insects, snakes, ground squirrels, rabbits,

Number of Eggs

3 – 5 eggs

Incubation Period

27–40 days

Fledging Period

28–42 days

Gestation Period

Unknown

Weaning Period

Unknown

Sexual Maturity

Unknown

Population

150,000 to 200,000

Lifespan

Unknown

Speed

30 km/h (19 mph)

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Size

Unknown

Predators

Raptors, corvids, foxes

Sounds

Unknown

Behavior

Diurnal

Conservation Status

Least Concern