Milne-Edwards sifaka ©www.terrybagley.co.uk
Milne-Edwards sifaka ©www.terrybagley.co.uk

Order Primates

Family Indriidae

Scientific Name

Propithecus edwardsi

Other Names

Milne-Edwards’ simpona

Thumbnail Description

Milne-Edwards’ sifakas can probably leap between 8 to 10 m (26 to 33 ft)

Size & Weight

Adults:

(MALES)

HEAD-BODY-LENGTH: 47.6 cm (18.7 in)

WEIGHT: 5.90 kg (13.0 lb)

TAIL: 455 mm (17.9 in)

(FEMALES)

HEAD-BODY-LENGTH: 47.7 cm (18.8 in)

WEIGHT: 6.30 kg (13.9 lb)

Habitat

Primary and secondary rainforests; elevation 600 and 1,600 m (2,000 and 5,200 ft)

Distribution

Eastern Madagascar (Mangoro, Onive Rivers, Rienana River)

Diet

Mature leaves, seeds, fruits, flowers

Reproduction

1

Population

28,600

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Unknown

Home Range

Unknown

Group Name

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Arboreal, diurnal, territorial, group-forming

Conservation Status

Endangered

SHARE
Previous articleSilky Sifaka
Next articlePerrier’s Sifaka