Long-tailed Weasel ©www.flickr.com
Long-tailed Weasel ©www.flickr.com

Order Carnivora

Family Mustelidae

Scientific Name

Mustela frenata

Other Names

Bridled weasel, big stoat

Thumbnail Description

It usually does not dig its own burrows, but commonly uses abandoned chipmunk holes

Size and Weight

Adults:

TOTAL LENGTH: 300–350 mm (12–14 in)

Newborns:

WEIGHT: 3 g

Habitat

Unknown

Distribution

Southern Canada, United States and Mexico, southward Central America, northern South America

Diet

Mice, rats, squirrels, chipmunks, shrews, moles, rabbits, small birds, bird eggs, reptiles, amphibians, fish, earthworms

Reproduction

5 – 8

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Baby Name

Kits

Speed

Unknown

Home Range

Unknown

Predators

Unknown

Sounds

Unknown

Behavior

Unknown

Conservation Status

Least Concern