Long-footed Potoroo ©thelaststandblog.wordpress.com
Long-footed Potoroo ©thelaststandblog.wordpress.com

Order Diprotodontia

Family Potoroidae

Scientific Name

Potorous longipes

Thumbnail Description

It spends its day time sleeping in a nest on the ground in a hidden, sheltered area

Size and Weight

Adults:

BODY-LENGTH: 380–415 mm

WEIGHT: (males) 2.3 kg (females) 1.4 kg

TAIL: 315 – 325 mm

Habitat

Montane forests, warm temperate forests

Distribution

New South Wales, Victoria

Diet

Fungi, vegetation, small invertebrates

Reproduction

Unknown

Population

Unknown

Lifespan

Unknown

Speed

Unknown

Baby Name

Joey

Home Range

22 – 60 ha

Predators

Feral cats, foxes

Sounds

Kiss kiss

Behavior

Nocturnal

Conservation Status

Endangered